Share

Galaga (2021, Arlasoft)

Elkészült a végső verzió! Az 1981-ben eredetileg játéktermi gépekre megjelent űrlövöldözős játék remek munkálatokkal teli Commodore 64 verziót kapott.

A készítőjének a Commodore 64 néhány technikai korlátját – pl.: alacsonyabb képfelbontás – is leküzdve sikerült az eredeti verzióhoz nagyon hasonló, minden tekintetben – grafika, hanghatások és játékélmény – közel egyenértékű játékot alkotnia, amelyet mindenkinek ki kell próbálni.

A játék egyes szakaszainak célja az összes idegen (Galaga) lény legyőzése, amelyek a képernyő felső és oldalsó részéről különféle alakzatokba rendezve érkeznek. Ez a tulajdonság egy korábbi játékhoz (Galaxions) nagyon hasonló, mivel a támadást a játékos űrhajója felé zuhanva és lőve végzik. Az ellenséges alakzat tetején nagyméretű, “Boss Galaga” néven ismert idegenek találhatóak, amelyek elpusztításához két lövés szükséges. Velük különösen vigyázni kell, mivel leérkezve egy speciális lézersugárral a játékos űrhajóját elrabolhatják. Az elrabolt űrjármű még visszaszerezhető, amely akár az újonnan kapott űrhajó mellé is érkezhet plusz tűzerővel segítve azt.

A játékot elindítva a főmenüben kiválaszthatjuk a játékosok számát, így akár a társunkkal együtt egymást segítve is játszani lehet. A főmenüben várakozva néhány másodperc múlva az eddigi High Score eredmények is megjelennek, valamint a különféle pontszámokat jelentő ellenféltípusok képeit is megtekinthetjük. A játék végén elért eredménnyel a nevünkkel együtt bekerülhetünk a játék High Score táblázatába, amit a program a játék lemezére mentve automatikusan meg is őriz.

A játék teljes verziója letölthető a hivatalos weboldalról: https://arlagames.itch.io/galaga-c64

1
EnglishMagyar