The Eidolon

1985, Activision – 3D-s lövöldözős, fantasy stílus, amelynek a készítői a Rescue on Fractalus című játék fraktálhegyeit fejjel lefelé fordították, így azok grafikailag egy barlang belsejévé változtak

e

A történet: A játék főhőse egy magára hagyott laboratóriumban az Eidolon nevű, 19. századi járművet fedezte fel. Miután közelebbről is megvizsgálta, véletlenül egy másik dimenzióba került, ahol csapdába esett egy hatalmas, labirintus-szerű barlangban.

A barlang lényei, akik érzékelik az Eidolon energiáját, hosszú alvásból kelnek fel, a túlélés egyetlen esélye pedig a titokzatos járműben és annak hatalmas energiafegyverében rejlik.

A feladat, sikeresen bejárni a játék minden szintjét legyőzve a szintek végét őrző sárkányokat. A küldetés során össze kell gyűjteni a négy különböző színű (piros, sárga, zöld és kék) energiagömböt, és harcolni kell az idegen lények ellen.

Minden szint három gyémántot tartalmaz, amelyeket egy adott színű ellenség véd. Ezek legyőzése és a gyémántok összegyűjtése után lehet a sárkány által őrzött kijárathoz jutni. Összesen nyolc szint van.

e

További információk: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Eidolon