Nuclear Embargo

1986, Eurogold – akció és logikai elemekkel kiegészített stratégiai játék

A történet: A Föld erő- és energiaforrását a nukleáris hasadás jelenti, amelyet egy ritka ásványi anyagból, az Uránium 235-ből lehet kinyerni. Ezt a 21. század elején fedezték fel, miután a Föld tüzelőanyag-ellátása elfogyott. Ezt követően a 235-ös Uránium is elfogyott, de a Szaturnusz sok holdján felfedezték az ásványi anyag nagy mennyiségű lerakódásait. Évszázadokkal később háború alakult ki és megakadályozták, hogy a nélkülözhetetlen ásványi anyag a Földre kerülhessen. A feladat a 9 robotot tartalmazó űrhajóval meglátogatni a Szaturnusz összes holdját és minél több Uránium 235-öt összegyűjteni.

A játék egy 10×10 négyzetrácsból álló térképpel kezdődik, ahol a Szaturnusz körüli terület látható.

A különféle négyzeteken belül egy hold vagy egy pulzár van és itt lehet kiválasztani az úticélt. Ezek mindegyike a nehézségi fokozatokban különbözik. A kiválasztást követően odautazva az F3-billentyűt kell megnyomni a kamera átváltásához.

A képernyő bal alsó sarkában látható egy röntgensugár-érzékelő, aminek a mutatója a közelben lévő Uránium 235-öt érzékelve jobbra-balra mozogni fog, a megfelelő helyen pedig maximálisan jobbra tolódik és hangjelzést is ad. Néhány területen védőegységek is telepítve vannak, amiknek a megsemmisítéséhez a lövő-egység körül a villogó fényű egységeket kell szétbombázni. A sugárzást maximálisan jelző terület környékét megtisztítva a 9 robot egyikét biztonságosan a helyszínre lehet küldeni az F5-gomb megnyomásával. A következő képernyőn a tűzgomb nyomva tartása mellett kell a jobb alsó sarokban lévő kis céltábla közepén egy villogó pontot egyensúlyozi. Ha ezt egy bizonyos ideig sikerül végigcsinálni, akkor a robot a hold felszínére kerül. A képernyő alsó részén egy nyíl mutatja a legközelebbi 235-ös hordók elhelyezkedését. A hordókat droidok védik, amiknek a támadását a robot lézersugárral tudja kivédeni. A droidokat közeledését egy radaron lehet látni. A repülő droid a robotot próbálja elrabolni.

A hordók kiürítéséhez előttük megállva feléjük kell fordulni és tartani az állapotot, ameddig szükséges. Az összes hordó kiürítése után az űrhajóhoz az F5-gomb megnyomásával, a térképhez pedig az F1-billentyű megnyomásával lehet visszatérni.

Néhány holdfelszínen piramisokat is lehet találni, amelyek belsejében a védelmi rendszert lehet kikapcsolni. Ez a Mastermind című játékhoz hasonló mini-játék, ahol meg kell találni 5 helyes színt a megfelelő pozíciókkal együtt. A próbálkozások száma korlátozva van.

Az űrhajó energiájának feltöltéséhez a térképen található pulzárokat kell meglátogatni, amik villogó objektumként jelennek meg a sötét csillagrendszerben. Ezekre pontosan rálőve kezd el az energia feltöltődni, aminek az aktuális mennyisége a képernyő jobb felső részén látható.