Hero of the Golden Talisman

1985, MAD (Mastertronic) – lövöldözős platformjáték

A történet: a főhős városát elátkozta a gonosz varázsló. Ellopta az Arany Talizmánt, ami korábban védte a várost. Öt darabra bontva a Talizmán egy szörnyekkel teli labirintusban lett elrejtve. Meg kell találni a Talizmán mind az öt darabját, és el kell pusztítani a gonosz varázslót a béke helyreállításának érdekében.

A labirintus egy oldalsó kameranézetből látható, amely 64 helyiségből áll, öt szinten elosztva.

Minden helyiség 8 nagyméretű, összesen 512 játékképernyőt kínál.

Az egyes szinteken a cél a Talizmán darabjainak megtalálása, miközben harcolni kell mindenféle teremtménnyel, a különböző szörnyektől és madaraktól kezdve a szemgolyókig és a tűzokádó sárkányokig.

A hőssel ugrani, kötélen mászni, úszni és lőni is lehet, ezenkívül felvehetőek különböző képességnövelő eszközök és használati tárgyak. Egyszerre maximum öt tárgyat lehet birtokolni, amelyek közül a képernyő alsó sorában a “Space“-gomb megnyomásával lehet az éppen aktuálist kiválasztani – a legelső négyzetbe görgetve. A használati tárgyak közé tartoznak a kulcsok, kötelek, lámpák a sötét helyiségekhez, zászlók, amelyek javítják a hős tűzerejét és egyéb dolgok. A kulcsoknál külön figyelni kell azok színeire is, hogy a megfelelő színű ajtóval legyenek összepárosítva. Az elfogyott életerőt és a levegőt is lehet pótolni. Ha a hősnek elfogy a víz alatt a levegője – AIR -, akkor lassan csökkenni fog az életereje – STR – is.

A képernyő bal alsó részén egy térkép is megtalálható, amely jelzi az összes meglátogatott szobát, az aktuális pozíciót, valamint azt, hogy vannak-e különféle tárgyak az adott szobában.

További információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Hero_of_the_Golden_Talisman