Hacker II

1986, Activision – stratégiai játék egy hacker főszereplésével

A világ megmentése érdekében ismét be kell lépni egy számítógépes rendszerbe.

A konzol megnyitja az “Actisource” számítógépes forródrót-rendszert, bár senki nem tudja, hogy miért akarja egy komoly hacker feltörni egy számítógépes játék ügyfélszolgálatát. 🙂

Hirtelen azonban a rendszer összezavarodik, és egy üzenetet érkezik arról szólóan, hogy a kormány egy titkos küldetést akar elvégeztetni. Egy távirányítós robotot adnak segítségül, de ezúttal nem az egész földgömb lesz a “játszótér”, hanem egy magas biztonságú létesítmény Oroszországban, ahol a globális uralom terveit őrzik.

A robotot az épületen végigvezetve két nagyobb veszély is akadályozni fogja : biztonsági őrök és biztonsági kamerák. Az észlelés elkerülése érdekében a következőképpen kell megváltoztatni a felügyeleti rendszert: először meg kell nézni, hogy jelenleg melyik kamerák aktívak és milyen helyiségeket néznek. A megfelelő kamerák videojeleit kicserélve egy üres helyiség rögzített képével a robotot el lehet rejteni a kamerák elől.

Összesen 4 monitor képét lehet vezérelni, amelyek szabadon változtathatóak a biztonsági monitor, a radartérkép, a videomagnó kimenet vagy a 38 kamera egyikének megjelenítése alapján. A robottal az épület helyiségeit kell a dokumentumok és biztonsági kódok megtalálása érdekében felkutatni.

hacker_2

További információk: https://en.wikipedia.org/wiki/Hacker_II:_The_Doomsday_Papers