CORE

1986, A&F Software – sci-fi játék kaland elemekkel

core

A CORE jelentése a rövidítésből származik:

Cybernetic Organism Recovery Expedition

A hivatalos leírás szerint ez egy problémamegoldó játék.

A történet: a nem túl távoli jövőben az emberek aszteroidákat gyarmatosítottak. Egy ideig minden rendben ment, aztán később az idegen fajok ezt nem nézték jó szemekkel, ezért el szeretnék pusztítani az emberiséget.

A küldetés Andrew Angello részére, hogy megtudja az idegenek reakcióinak az okát. Az információkat különféle bio-memória chipek tartalmazzák, amelyeket később a tudósok felülvizsgálnak, hogy megtudják az idegen támadási terveket és megismerjék fegyvereiket.

A helyszín egy aszteroida felszíne, ahol az idegenek már különböző csapdákat állítottak fel. Ezek megérintése életveszélyes, mert Andrew a hátizsákjából energiát veszít, amely a nullát erérve nem lesz képes több levegőt pumpálni az űrruhába. A túlélés érdekében különféle kiegészítőket is fel kell kutatni, például a hátizsákot tápláló elemeket vagy egy ásót.

Összesen 4 szint van, amelyeket az anti-gravitációs lift és teleport rendszer segítségével lehet elérni. A képernyő felső részén az energiasáv mellett megtalálhatóak például ikonok a súgó használatához, a játék szüneteltetéséhez, állapotának mentéséhez, vagy az esetleges játéküzenetek, amelyek útmutatást jelentenek. A játék állapotmentéséhez és betöltéséhez meg kell találni egy kazettát is. Az ikonok az “A” gomb segítségével választhatók ki, és a “le + tűzgombok” megnyomásával aktiválhatók.

core